20-minútové líčenie (ak môžete experimentovať)

1.    Naniesť tenkú vrstvu make-upu a všetky nedokonalosti pleti (kruhy pod očami, vyrážky, fľaky) zamaskovať krycou tyčinkou. Dať si záležať na detailoch. Celé líčenie zafixovať púdrom.

2.    Naniesť očné tiene napr. 3 alebo 4 farby. Dôležité je tieňovanie. Pohrať sa s ním! Na celé horné viečko naniesť svetlý tieň až pod obočie (napr. biely, sivý, bledoružový), na pohyblivé viečko naniesť bledší tieň (ružový, modrý, zelený, iný), do zhybu oka naniesť tmavší tieň (napr. hnedý, tmavozelený, fialový, iný) a do vonkajšieho kútika oka naniesť najtmavší odtieň (čierny, hnedý, fialový, iný). Dôležité je zladiť farby! Farby v zátvorkách sú len príkladom, aké farby by to mohli byť. Opäť dôraz na tieňovanie!!! Oko orámujte z vonkajšieho kútika tmavším tieňom, z vnútorného kútika tým najbledším (aj zospodu).

3.    Nad horné riasy nakresliť ceruzkou tenkú linku, možné je použiť aj tekutú linku v pere. Popod dolné riasy tiež naniesť linku, ale najlepšie vo farbách líčenia (nie čiernu!). Riasy natočiť klieštikmi na riasy. Naniesť čiernu, alebo tmavo hnedú riasenku v dvoch vrstvách. Dokresliť obočie, ak je tu nutné a dôkladne vyčesať (aby aj obočie pôsobilo upraveným dojmom, ak už aj nie je dokonale vytvarované)

4.    Naniesť trochu púdru na lícne kosti a rozotrieť prstami dostratena.

5.    Pery vykresliť kontúrovacou ceruzkou (nie je nevyhnutné), prípadne aj vyplniť. Rúž na nich potom dlhšie drží. Pretrieť pery rúžom a aplikovať priesvitný lesk na pery! Napokon naniesť na líca bronzer, tónovací púder, alebo lícenku. 

HOTOVO! Môžete vyraziť na párty s dokonale zladeným make-upom.


Líčenie je inšpirované líčením podľa Jillian Dempsey, doplnené o ďalšie informácie z kurzov líčenia.

Zdroj:

Komentáre

Obľúbené príspevky