Aké výrobky aktuálne využívam?



Ahojte, je stav, aký je, preto pridávam niečo na inšpiráciu. Nakoľko tu mám viac prestoru sa rozpísať, usporiadam výrobky podľa poradia, v akom by sa mohli a dali používať. Nemusí to byť úplne presné.


Aktuálne využívam(e) najmä tieto výrobky: 

1. tekuté mydlo na ruky - Bežne som používala mydlo na ruky Essence&Co od Oriflame, ale to už sa minulo. Teraz mám tekuté mydlo, ktoré ani nemá presný názov, iba číslo od firmy Cormen a ešte mám v zásobe tekuté mydlo zo supermarketu. Už neviem ktorého, no dalo sa kúpiť ako náhradná náplň vo väčšom balení. Aktuálne je čistota rúk to najdôležitejšie, čo treba robiť, najmä po návrate domov z vonkajšieho prostredia. Nie je však nevyhnutné, aby to bolo antibakteriálne alebo dezinfekčné mydlo, pretože jeho nadmerné používanie môže viesť k vysúšaniu alebo až alergickej reakcii pleti a strate ochranného filmu. 

2. čistiaci gél na tvár NovAge od Oriflame - Keď už máme čisté ruky, je vhodné si umyť aj tvár a na to je vhodnejší gél alebo pena, ale nie mydlo, lebo to nadmerne vysušuje pleť, čo môže viesť k mikropraskaniu pleti a tým otvoreniu cesty pre vírusy. Zvyčajne sa používa ráno, ale je možné ho využiť vtedy, keď sa vrátite domov na odstránenie krému, make-up, všetkého, čo sa na tvári za ten deň/čas nachytalo.

3. denný krém Milk&Honey od Oriflame - Denný krém slúži jednoducho na dodanie vlhkosti pleti, pretože umývanie ju vysušuje, a to aj po použití vhodného prípravku. Preto je vhodné dodatočné zvlhčenie pleti a dodanie živín. Zároveň vytvára na pleti ochrannú vrstvu spolu s vlastným ochranným filmom pleti. 

4. minerály a vitamíny Wellness by Oriflame - Nie vždy vieme telu dodať všetko, čo mu treba, preto je vhodné podporovať imunitu správnym výživovým doplnkom. Toto balenie je obsahuje 21 balíčkov, samostatne zabalených s presným dávkovaním: 2 tabletky s minerálmi  a vitamínmi, vo vhodnom pomere, 1 kapsulu omega a 1 kapsulu astaxantínu (antioxidant). Spolu tvoria komplex, ktorý napomáha k obranyschopnosti organizmu.

5. zubná pasta Optifresh od Oriflame - Je to každodenná súčasť hygieny spolu s ústnou vodou Meridol, ktorá dezinfikuje ústu dutinu a chráni pred zápalom.

6. čistiaci gél na ruky Soft Caress - Ten mám vždy po ruke v aute, lebo nie všade sa dajú umyť ruky.

7. čajovníkový olej Tee Tree - Má univerzálne použitie. Dá sa využiť na vysušenie pupienkov na tvári, na ekzém, na kožné problémy, na nechty (lámavé alebo s plesňou), na popáleniny, na rany po dobnutí hmyzom alebo pridať do doma vyrobeného dezinfekčného prostriedku. Tiež sa môže pridať do šampónu, ak deťom hrozí, že by mohli v škôlke/škole chytiť vši alebo na zamedzenie nadmerného vypadávania vlasov. A vraj odstraňuje aj kliešťa - toto som osobne neskúšala, ale malo by to fungovať tak, že keď sa neho kvapneme kvapku oleja, mal by sa sám pustiť.

8. krém na ruky prípadne telové mlieko na ruky a telo Essence&Co od Oriflame - Používam ho iba vtedy, ak mám ruky veľmi vysušené od vody alebo v zime ako ochranu pred praskaním kože od mrazu. Dá sa urobiť aj zábal rúk na noc, kedy si natriete hrubšiu vrstvu a dáte si rukavice, aby ste si neumastili celú posteľ a ráno sú ruky krásne hydratované.

9. dezinfekčné prípravky používam iba na prostredie a povrchy, presnejšie Savo bez chlóru, aktuálne najmä na kľučky, držadlá a stôl. Nadmerné používanie dezinfekčných prostriedkov je podľa môjho názoru skôr škodlivé, lebo vytvára sterilné prostredie a nepodporuje vlastné obranné prostriedky tela voči rôznym mikroskopickým "nástrahám", teda môžeme niečo ľahšie chytiť, ak sa ocitneme v inom, nie tak dokonale čistom prostredí.

A čo vy? Máte nejaké zaručené alebo obľúbené výrobky, ktoré vám v tomto "karanténnom" období pomáhajú? Bez ktorých by ste nemohli byť? Dajte vedieť! Dôležité je len to, prečo výrobok používate, prečo ho máte radi a ako vám pomáha. 

Komentáre

Obľúbené príspevky