Pleťová maska a očný krém Fleur de Sante

   V dnešnom článku sa budem venovať testovaniu dvoch výrobkov od škandinávskej kozmetiky Fleur de Santé.

Pleťová maska Pick me up

   Prvým výrobkom je pleťová maska, ktorá mi prišla ako dva spojené sáčiky, resp. na takéto balenie sme zvyknutý, ak sa jedná o vzorky, ale táto maska je v takomto balení normálne aj v katalógu a zistila som aj prečo. :) Jeden balíček nie je jednorazový, ale sa dá využiť niekoľkokrát, keďže má 10 ml, takže k dispozícii máme dokopy 20 ml masky. Väčšie balenie nie je potrebné. Čo sa týka zloženia, tak maska obsahuje šťavu zo stonky cirku (obilnina), semená Kasie úzkolistej a mentol, ktorý sa dal ľahko identifikovať vďaka charakteristickej vôni. Ak vychádzame zo samotného názvu masky Pick me up, tak v preklade je to vyzdvihnúť, ale môžeme to pokojne brať ako povzbudiť.

Pôsobenie:
Cirok - jeho účinky pleť vyhladzujú a tento účinok je dlhodobého charakteru.
Kasia - výťažok z nej vyhladzuje jemné vrásky, zjemňuje pleť a poskytuje dostatočnú hydratáciu.

Skutočnosť:
Po použití masky bola pleť o niečo hladšia ako predtým, takže čo sa týka vyhladenia pleti, tak musím potvrdiť, že to naozaj funguje. Pri dlhodobejšom používaní môže byť tento účinok výraznejší. Po nanesení masky som po čase cítila v okolí nosa mierne štípanie, ale to mohlo byť spôsobené aj vysušenou pokožkou v týchto partiách, čo v tomto období nie je ničím výnimočným. Cena za dvojbalenie (2 kusy v jednom) je celkom nízka v porovnaní s konkurenciou (1,49 EUR). Na obrázku je zvečnený len jeden balíček zo spomínaného dvojbalenia.

Ako sa má správne používať?
Maska má dva spôsoby použitia:
1. Masku naniesť na očistenú pleť a nechať pôsobiť 5-10 minút a opláchnuť.
2. Masku naniesť večer a nechať pôsobiť cez noc a až ráno opláchnuť.

Photo by Suesy


Očný krém Q10 Ω3

   Druhým produktom, ktorý som testovala, je očný krém a ako napovedajú znaky a čísla na obale, obsahuje koenzým Q10 a Omegu 3. Musím priznať, že k použitiu očného krému som pristupovala veľmi opatrne, nakoľko z väčšiny očných krémov ma štípalo okolie očí a keďže nosím kontaktné šošovky, tak som na okolie očí dosť citlivá. Prvé použitie bolo trochu opatrné, ale musím povedať, že očakávané štípanie sa neobjavilo, takže pri druhom použití som už neváhala. K tomuto treba poznamenať, že očný krém je bez parfumácie. Keďže som pred testovaním tohoto očného krému používala očný krém inej značky, nemôžem celkom objektívne posúdiť, či naozaj vyhladzuje vrásky alebo nie. Ale môžem aspoň posúdiť pocit po nanesení. Okolie očí zostalo jemnejšie a hydratovanejšie. Veľkosť balenia je 15 ml ako ostatne bývajú takéto krémy aj od iných spoločností - najmä čo sa týka obalu. Obal tohoto očného krému je však krásne zladený do sivo-strieborna, čo na fotografii nie je celkom vidno. Cena 7,99 EUR v akcii je veľmi výhodná (bežná cena je 13,49 EUR, čo je tiež ešte prijateľné, ak to porovnáme s konkurenciou).

Čo obsahuje?
- extrakt z listov rozmarínu lekárskeho
- bambucké maslo
- extrakt zo semien Chia (semená šalvie hispánskej) - zdroj koenzýmu Q10
- Omega 3

Pôsobenie:
- Omega 3 - zdroj kyseliny Omega-3 linolénovej - zvyšuje pružnosť pokožky, zabezpečuje jej hydratáciu.
- Koenzým Q10 - významný antioxidant, chráni pleť pred starnutím a nepriaznivými vplyvmi prostredia.

Použitie:
Očný krém sa má jemne vklepkávať na miesta v okolí očí, kde sa vyskytujú vrásky, ale pokojne ho môžete dať aj na vrásky na nose a vrásku hnevu na čele, ak sú príliš výrazné. Očný krém by sa nemal dávať tesne pod oko, ale až na kosť, ktorú si nahmatáte pod okom.

Photo by Suesy
Celkové hodnotenie:
Oba výrobky môžem odporúčať, nakoľko splnili to, čo sa od nich očakávalo. Pre mňa bola najdôležitejšia hlavne hydratácia pleti, čo mojej suchej pleti veľmi prospelo Aspoň z môjho osobného pohľadu.


Viac informácií o Fleur de Santé nájdete na:
webovej adrese: Fleur de Santé
Facebooku: Fleur de Santé SK
Twitteri: Fleur de Santé SK

Komentáre

Obľúbené príspevky