Starostlivosť o pleť s prírodnou BIO kozmetikou Saloos

Rada by som spomenula zopár vecí, ktoré sú dôležité pri starostlivosti o pleť. Už som to spomínala na inom blogu, takže by som sa nerada opakovala, ale ak by ste si to radi osviežili, tak tu nájdete spomínaný článok.
V tomto článku by som chcela nadviazať na túto tému, ale špeciálne zameranú na prírodnú BIO kozmetiku Saloos.

  1. Prvým dôležitým krokom je pleť starostlivo očistiť. Voda na to zvyčajne nestačí, hlavne ak je pleť nalíčená. Na čistenie nám zvyčajne slúži čistiaci gél alebo čistiaca pena. V tomto prípade však spomeniem hydrofilný odličovací olej. Funguje to podobným spôsobom ako čistenie predtým spomínanými prípravkami (gél, pena). Vezmeme kozmetický tampón, trochu ho navlhčíme vodou a pridáme pár kvapiek hydrofilného oleja. Pleť starostlivo krúživými pohybmi očistíme. Tu sa dostávam k tomu, že sa niektoré z vás určite pozastavili nad tým, prečo použijeme práve olej. Je to z toho dôvodu, že na pleti sa usadzujú dva druhy nečistôt: jedny sú rozpustné vo vode a druhá skupina sú nečistoty rozpustné v tuku. A práve nečistoty rozpustné v tuku sa olejom dajú krásne odstrániť a olej navyše pleť vyživí a zjemní. Viac informácií o olejoch a o tom, ktorý je pre akú pleť vhodný, získate tu.

  1. Ďalším dôležitým prvkom čistenia pleti je použitie pleťovej vody, ktorá odstraňuje nečistoty rozpustné vo vode. BIO kozmetika Saloos má v ponuke kvetinové pleťové vody, ktoré sú takisto rozdelené podľa toho, pre aký typ pleti sú vhodné. Prehľad jednotlivých  kvetinových pleťových vôd a ich cien nájdete tu.

  1. Posledným dôležitým krokom je hydratácia pleti a na to slúžia krémy. V kozmetike Saloos ich však nahrádzajú regeneračné pleťové oleje. Rozdiel je len v tom, že oleje majú dlhšiu trvanlivosť. Je to najmä preto, že kým krémom mnohé ženy zbytočne plytvajú, pri použití oleja stačí na tvár naniesť naozaj len pár kvapiek oleja, pričom účinok je zrovnateľný, ak nie ešte lepší. Viac čítajte tu. 

Tento postup starostlivosti o pleť by sa mal používať 2x denne a to ráno a večer a to i vtedy, ak pleť nie je nalíčená, pretože nečistoty sa na pleti usadzujú neustále (nielen počas dňa, ale i počas spánku).

POZNÁMKA: Mnohé mladé kočky si nečistia pleť uvedeným postupom. Najčastejšie vynechávajú najdôležitejší krok a to krok číslo 1. Tu by som len chcela spomenúť, prečo je toto tá najväčšia chyba v starostlivosti o pleť a prečo. Ako som už v 1. kroku spomenula, mnohé nečistoty rozpustné v tukoch, sa vodou odstrániť nedajú, takže ak sa prvý krok vynechá, v pleti naďalej zostanú nečistoty rozpustné v tukoch a tým nedovolia pleti dýchať. Názorným príkladom je mastná panvica. Ak takú panvicu umyjeme len vodou, panvica zostane aj naďalej mastná a špinavá. Na to, aby sme panvicu dokonale umyli, ju potrebujeme umyť jarou (alebo iným odmasťovacím prostriedkom) a opláchnuť vodou. Takto to funguje aj s pleťou. Ak nepoužijeme čistenie pomocou hydrofilného odlčivacieho oleja (prípadne gélu, alebo peny), pleť zostane „špinavá“. Následné nanesenie pleťovej vody na takto „očistenú pleť“ síce prinesie pleti osvieženie, ale nevyčistí ju. Odstráni len nečistoty rozpustné vo vode, kým nečistoty rozpustné v tukoch v nej naďalej zostávajú!

Komentáre

  1. super článek, zaujalo, vyzkouším, díky!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ďakujem :)

    Samozrejme existuje aj česká stránka (http://www.saloos.cz/), keby ti to viac vyhovovalo :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mala som raz saloos a nejak sa mi neosvecil, skoda:(

    OdpovedaťOdstrániť
  4. No ono je to o skúšaní, môže sa stať, že niekomu to nevyhovuje.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Zajimavý článek. Díky za info. :)

    http://dasdushablog.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  6. mě se saloos taky moc neosvědčil :( :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. tak už jsem si koupila hydrofilní odličovací olej a bio regenerační obličejový olej oba Ylang-Ylang, sháněla jsem ještě tu květinovou vodu taky Ylang-Ylang ale ta se nevyrábí!:( tak teď nevím, jakou vodu vybrat nebo jestli bude lepší žádnou.. poradíš Žaži?

    OdpovedaťOdstrániť
  8. To: Joll Burr: Volám sa Zuzana :) Žaži je moja kamoška, s ktorou som tu robila rozhovor, aby som jej pomohla trochu v jej snahe presadiť sa v hand-made, lebo si myslím, že je fakt šikovná :)

    Čo sa týka Saloosu, tak tie Ylang-Ylang sú na každý typ pleti, takže pleťová voda môže byť: Medovka, alebo Levanduľa. Tie sa mi zdajú asi najlepšie. Neviem, aká sa ti páči, alebo potom podľa typu pleti, neviem, aký máš, ale pleťovou vodou na suchú pleť nič nepokazíš, tam už len záleží na tom, ktorej vôni dáš prednosť (Neroli, Ruža, Santalové drevo).

    Dúfam, že som pomohla.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky